Jasmijn Janssen: ‘oefen zo vaak mogelijk met anderen om inspiratie op te doen en blijf gemotiveerd!’

Deze week staat Jasmijn Janssen in de spotlight. In dit interview lees je onder andere meer over haar hoogtepunten en wie ze zou kiezen voor een potje 3vs3.

Waar is de liefde en passie voor straatvoetbal bij jou begonnen?

Mijn passie voor freestyle voetbal is begonnen bij de eerste workshop van Guido. Nadat ik bij deze workshop was geweest kon ik niet stoppen met oefenen, omdat ik zag dat er heel veel mogelijk was en ik maakte ook direct nieuwe vrienden!

Wat spreekt je het meest aan bij straatvoetbal en panna? En waarom?

Hetgeen wat mij het meeste aanspreekt is dat je nooit uitgeleerd bent, er zijn zoveel verschillende trucs om te leren! Daarnaast blijft het natuurlijk ook leuk om steeds weer mensen te verbazen en verrassen.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe?

Mijn hoogtepunt en beste prestatie tot nu toe is het behalen van de 2e plek op het wereldkampioenschap in Praag 2022. Daarvoor werd ik drie keer 4e; het was dus tijd om de top drie binnen te dringen. Daarnaast blijft het werken met grote voetballers, zoals: Roberto Carlos, Didier Drogba, Cafu, Diego Forlan, Lasse Shone, Edgar Davids en nog veel meer heel erg bijzonder!

Als je 2 medespelers mag kiezen voor een potje 3vs3.. wie zou je dan kiezen? En waarom?

Als ik twee medespelers zou moeten kiezen voor een potje drie tegen drie zou ik kiezen voor Cristiano Ronaldo en Ronaldinho. Vanaf jongs af aan ben ik al groot fan van hun skills. Ondanks de geweldige nieuwe generatie voetballers blijf ik toch groot fan van hen.

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Mijn grootste droom is om nog jaren te blijven Freestylen en zo freestyle voetbal bekender te maken door middel van workshops en shows. Ik hoop dat ik de aankomende jaren nog veel shows mag doen voor grote bedrijven en bekende merken.

Hoe zou je jezelf in 3 woorden omschrijven als straatvoetballer? En waarom zou je jezelf zo omschrijven?

Ik zou mezelf omschrijven als ‘Allround’ , ik ben dus een veelzijdige Freestyle voetballer. Daarnaast ben ik ‘Ambitieus’ , ik wil namelijk altijd gaan voor het hoogst haalbare. En tot slot ben ik erg ‘Vrolijk’ , want Freestyle voetbal maakt mij gewoon heel erg blij en geeft mij veel energie.

Wie is je inspiratiebron bij straatvoetbal en panna? Waarom is/zijn hij/zij een inspiratiebron voor jou?

Mijn inspiratiebronnen zijn andere top Freestyle voetballers, zoals de Fagerli Brothers uit Noorwegen. Zij zijn echt mijn inspiratiebron, want ze zijn zo ontzettend goed en hebben zoveel variatie! Ook hun style is zo mooi dat ik er alleen maar jaloers op kan zijn.

Wil je nog iets kwijt?

Mijn boodschap voor andere jonge straat voetballers is: wanneer je net begint, oefen dan zo vaak mogelijk met anderen om inspiratie op te doen en gemotiveerd te blijven!

Wil je meer zien van Jasmijn? Volg haar dan nu op Instagram

Spectaculaire Freestyle Show van Hugo Vliese tijdens Rust van Sparta – Excelsior

Op zaterdag 17 Februari was het zover; de Rotterdamse kraker tussen Excelsior en Sparta Rotterdam stond op het programma. Met Panna Knock Out zijn wij al jaren met trots verbonden aan Sparta Rotterdam en zijn we bijvoorbeeld ook altijd aanwezig op de jaarlijkse Familiedag.

In de spotlight: Besahtekk!

Deze week hebben we een interview met Besahtekk! In dit interview lees je hoe hij zijn liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is en kom je meer te weten over zijn wat zijn droom is.

Street sports event 010

Op zaterdag 23 december werden verschillende soorten urban sports beoefent door de hele stad zoals een Stuntstep battle, basketbal toernooi, freerunning jam en natuurlijk een straatvoetbal en panna toernooi.