Mohsin Tribak: ‘alleen met doorzettingsvermogen en discipline is het mogelijk om te bereiken wat je wil’

Mohsin Tribak staat deze week in de spotlight. In het interview hieronder kom je meer te weten over Mohsin. Zo lees je meer over zijn hoogtepunten en al zijn inspiratiebronnen!

Waar is de liefde en passie voor straatvoetbal bij jou begonnen?

Mijn liefde en passie bij straatvoetbal is begonnen bij het kijken van video’s van Touzani, hij had ooit een video gemaakt met verschillende trucjes die je thuis kan doen. Ik probeerde ze elke dag opnieuw, vanuit daar begon ik connecties te maken en nieuwe variaties te bedenken!

Wat spreekt je het meest aan bij straatvoetbal en panna? En waarom?

Wat mij het meest aanspreekt bij straatvoetbal is dat iedereen zijn eigen style heeft, je kan altijd inspiratie opdoen van mede straatvoetballers. Wat ik ook mooi vind is dat je alleen maar een bal nodig hebt en je hebt niet altijd andere mensen nodig om te kunnen straatvoetballen. Ik vind het daarnaast erg leuk om mijn creativiteit in het straatvoetbal te gebruiken!

Wat mij het meest aanspreekt bij panna is dat iedereen respect voor elkaar heeft, respect is het belangrijkste gedeelte bij panna. Of je er nou een krijgt of een geeft, respect staat altijd boven aan. Je kan zelf ook super veel leren van een panna krijgen. Ik vind het daarnaast ook mooi dat iedereen zijn eigen style gebruikt bij panna voetbal!

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe?

Mijn hoogtepunten zijn dat ik tweede van Nederland ben geworden van the next generation freestyle voetbal en ik ben achtste van Nederland met het panna voetbal! Ook ben ik super trots op het aantal boekingen en de shows die ik al heb gehad op deze jonge leeftijd.

Als je 2 medespelers mag kiezen voor een potje 3vs3.. wie zou je dan kiezen? En waarom?

Ik zou Anass Tachi en Zohair Arbib kiezen, want ik heb wel eens met Anass getraind en ik vind zijn style in het 3vs3 erg mooi, hier kan ik zelf ook weer veel van leren. Met Zohair heb ik nog nooit getraind, maar ik zie wel filmpjes van hem. Ik zie hier dat hij veel 3vs3 traint en ik zie ook dat ik veel van hem kan leren! Het zijn als laatste gewoon allebei hele goeie en respectvolle spelers!

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Mijn droom en doel is om Nederlands- en wereldkampioen panna te worden. Een andere droom van mij is om een inspiratiebron te zijn voor de jongeren, net als dat ik inspiratiebronnen heb wil ik er zelf een zijn! Ook wil ik mijn eigen straat/freestyle voetbal school beginnen om jongeren van de straten te halen en ze nieuwe tricks te leren! En als laatste is het mijn doel om een style te creëren die niemand anders heeft!

Hoe zou je jezelf (in 3 woorden) omschrijven als straatvoetballer? En waarom zou je jezelf zo omschrijven?

Ik zou mezelf als een creatieve en snel lerende straatvoetballer omschrijven. Ik merk namelijk dat ik best snel dingen leer en vaak nieuwe ideeën heb die ik nog niet heb gezien!

Wie is je inspiratiebron bij straatvoetbal en panna? Waarom zijn zij of is hij/zij een inspiratiebron voor jou?

Mijn inspiratiebronnen zijn: Acombito, Streetpanna, Bencok en Anass Tachi.
Acombito vind ik een speciale style hebben en heeft het erg goed gedaan op het WK, hij is hier namelijk tweede van de wereld geworden!

Verder upload Streetpanna veel filmpjes en is hij echt gegroeid met volgers en skills, hij bedenkt ook steeds nieuwe dingen en heeft Neymar zelfs een panna gegeven!

Dan vind ik Bencok een interessante style hebben, omdat het mooi is om te zien dat hij eigenlijk een (all round) straat/freestylevoetballer is. Hij heeft daarnaast meerdere styles en ook veel shows.

Anass is mijn inspiratiebron, omdat hij een mooie Block heeft en sits style waar ik veel inspiratie uit haal, ik probeer ook zo’n style te creëren op mijn eigen manier met mijn eigen variaties. Ik heb veel inspiratie uit zijn filmpjes kunnen halen. Zijn groundmoves vind ik ook erg mooi, dit is waar hij ook veel mensen mee weg kan spelen! Ik vind al deze straat/freestylevoetballers super mooi om naar te kijken!

Wil je nog iets kwijt?

Wat ik nog kwijt wil is: als je iets wilt bereiken dan kan je dat. Je moet hier dan wel 1000 procent voor gaan en alleen met doorzettingsvermogen en discipline is het mogelijk.

Drie jaar terug kon ik geen ene skill, had ik geen boekingen en kwam ik nooit ver met een toernooi. Nu ben ik tweede als freestyle voetballer van Nederland en ben ik achtste van Nederland met panna voetbal geworden. Verder heb ik nu ook veel meer shows en boekingen! Drie jaar terug had ik het nooit verwacht, dus als andere het kunnen kan jij het ook!

Volg Mohsin op Instagram en Tiktok

Nasser El Jackson opening

Panna Knock Out bij de WvE voetbalpromotiedagen!

Van 29 april tot en met 1 mei 2024 vinden de WvE voetbalpromotiedagen plaats op het terrein van voetbalvereniging Floreant in Boskoop. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan leuke voetbalspelletjes en attracties van Pannaknockout.

Pannakooi activatie bij de bekerfinale!

Afgelopen zondag stond er bij de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC wel een hele bijzondere attractie… de Pannakooi van Panna Knock Out