Mohamed Houri: ‘mijn droom en ambitie is het inspireren van jongeren’

Dit keer zetten we Mohamed Houri in de spotlight. In dit interview kom je te weten waar zijn liefde en passie voor straatvoetbal is begonnen, wat zijn hoogtepunten zijn en nog veel meer.

Waar is de liefde en passie voor straatvoetbal bij jou begonnen?

Het is begonnen bij mij om de hoek van de straat. Er was daar een pleintje waar ik dagelijks te vinden was met jongens uit de buurt. De echt groundmoves en combo’s kwamen later nadat ik een filmpje had gezien op internet van onder andere Ruud Bos, Nelson de Kok, Vaantje en Boukhari.

Wat spreekt je het meest aan bij straatvoetbal en panna?

Wat mij het meest aanspreekt is dat je vrij bent met wat je doet en wat je op dat moment bedenkt. Er zijn geen loop lijnen waar je je aan moet houden. Pure improvisatie in combinatie met techniek en je vrije geest.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe?

Ik heb verschillende hoogtepunten gehad tot nu toe, namelijk:

Ik heb 1x een finale van Nederlands kampioenschappen van Panna Knock Out bereikt, maar helaas wel verloren, 2x in de halve finale gestaan van Panna Knock Out, 1x Nederlands kampioen Panna Knock Out, 1x World of streetfootball kampioen 4vs4,  bij de Eredivisie en eerste divisie in de zaal gespeeld en ik heb techniek trainingen gegeven aan jongeren.

Als je 2 medespelers mag kiezen voor een potje 3vs3.. wie zou je dan kiezen?

Ik zou hiervoor Mo Boutaka en Nelson de Kok kiezen, omdat ik vaak in het verleden een Panna tour (UK Tour, Denemarken, Frankrijk, Polen, Hongarije, Marokko) heb gedaan met Mo Boutaka en Nelson, in die tijd speelde wij iedereen kapot. Daarna heb ik nooit echt zo’n 3vs3 team meer gehad.

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Ik zou het leuk vinden om nog een keer ver te komen in een groot toernooi. Verder is mijn droom en ambitie het inspireren van jongeren en het leren van trucs aan de jongeren.

Hoe zou je jezelf in 3 woorden omschrijven als straatvoetballer?

Ik zou mijzelf omschrijven als: creatief, passievol en een winnaarsmentaliteit.

Wie is je inspiratiebron bij straatvoetbal en panna?

De jongeren zijn echt mijn inspiratiebron.

Ik ben van een oudere generatie en ik zie nu dat oudere trucs/moves gecombineerd zijn met nieuwe trucs. Dat vind ik mooi om te zien en dat inspireert mij om verder te voetballen en nieuwe trucs te creëren.

Wil je nog iets kwijt?

Ik vind het mooi dat er een organisatie als Panna Knock Out is die door middel van straatvoetbal en muziek de community samenbrengt in heel Nederland en ook internationaal. Iedereen kent panna!

Volg Mohamed op Instagram

Panna Knock Out: Een Weekend Vol Actie!

Het was een druk maar spectaculair weekend bij Panna Knock Out. Tijdens het weekend van 1 juni vonden maar liefst 6 events plaats!

In de spotlight; Imran

Imran de winnaar van het NK Panna Knock Out van vorig jaar doet een interview! lees meer over hoe hij deze ervaring heeft bevonden!