Arie Korshid: ‘Laat niemand je zeggen dat je het niet kan’

Deze week spreken we Arie Korshid. In dit interview lees je waar het voor hem begonnen is, wie zijn favoriete medespelers zijn en nog veel meer.

Waar is de liefde en passie voor straatvoetbal bij jou begonnen?

De liefde voor straatvoetbal is denk ik toch echt van jongs af aan begonnen. Het is vooral begonnen toen ik nog op de basisschool zat en niet kon wachten tot de bel ging. Hierna ging ik meteen de pleintjes/veldjes opzoeken, mijn voetbalschoenen aantrekken en voetballen.

Wat spreekt je het meest aan bij straatvoetbal en panna?

Wat mij het meest aanspreekt bij straatvoetbal is dan toch echt de techniek. De bal in je voeten krijgen en zo 3 tot 4 man uitkappen haha. En panna, natuurlijk is dat altijd mooi om te geven en dan vooral als er veel man aan het kijken zijn. Of ik er veel heb uitgedeeld? Zeker weten!

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe?

Wat mijn hoogtepunten tot nu toe zijn in het straatvoetbal is dan denk ik toch echt dat ik een toernooi moest spelen tegen allemaal mensen uit het buitenland. Van Frankrijk tot aan Amerika toe. En natuurlijk dat ik 2x was uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap Panna Knock Out toernooi. Daarnaast zijn mijn hoogtepunten in het veldvoetbal dat ik steeds grotere stappen ben gaan maken, omdat ik van een lage klasse kwam eerst in de J011 en vanuit daar steeds hoger ben ga voetballen en steeds beter ben geworden.

Als je 2 medespelers mag kiezen voor een potje 3vs3.. wie zou je dan kiezen?

2 medespelers voor een potje straatvoetbal? Dan kies ik toch echt 2 jongens waar ik goed mee ben, namelijk Saif el Jackson en Soufian el Jackson. Beide zijn ze heel technisch en spelers die veel panna’s uitdelen!

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Mijn dromen en ambities liggen dan echt meer in het veldvoetbal. Ik ben hard aan het trainen om uiteindelijk hopelijk op een dag in het betaalde voetbal te mogen spelen. In het straatvoetbal is mijn ambitie denk ik dan nog technischer worden.

Hoe zou je jezelf in 3 woorden omschrijven als straatvoetballer?

Ik zou mijzelf omschrijven als Technisch, doorzetter en panna.

Wie is je inspiratiebron bij straatvoetbal en panna?

Ik noem dan zonder twijfel Soufiane Touzani op. Door hem kreeg ik de motivatie om elke keer de pleintjes op te gaan zoeken en te gaan voetballen. Daarnaast vind ik Nasser el Jackson een inspiratiebron voor vele van de jeugd van nu die veel voetballen.

Wil je nog iets kwijt?

Blijf altijd hard werken aan je doelen. Laat niemand je zeggen dat je het niet kan.

Volg Arie Korshid op Instagram en TikTok

In de spotlight: Jasmijn Janssen

Deze week staat Jasmijn Janssen in de spotlight. In dit interview lees je onder andere meer over haar hoogtepunten en wie ze zou kiezen voor een potje 3vs3.

In de spotlight: Appie Fekrach

Deze week staat Appie Fekrach in de spotlight. Hier lees je onder andere waar zijn liefde en passie voor straatvoetbal is begonnen en veel meer.

Panna Knock Out met topfreestylers onderdeel van Koningsdag010

Als Panna Knock Out zijn we er trots op dat we hebben bij mogen dragen aan het geweldige succes van Koningsdag010! Dit hebben we gedaan in de vorm van 6 topfreestylers die voor entertainment hebben gezorgd.