Brian Silva Brito: ‘blijf hard trainen, dan kan je ver komen’

Dit keer hebben we een interview met Brian Silva Brito! In dit interview lees je wat zijn dromen en ambities zijn en wie zijn grootste inspiratiebron is bij het straatvoetbal.

Waar is de liefde en passie voor straatvoetbal bij jou begonnen?

Mijn liefde voor straatvoetbal is begonnen op verschillende pleintjes in de buurt waar ik veel heb gevoetbald met mijn vrienden.

Wat spreekt je het meest aan bij straatvoetbal en panna?

Panna en straatvoetbal is leuk, omdat je steeds nieuwe uitdaging hebt en steeds tegen betere mensen speelt. Hier kan je ook echt jouw skills verbeteren.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe?

Mijn hoogtepunten zijn nu dat ik nu veel technischer ben geworden en dat ik beter ben in een 1vs1 duel.

Als je 2 medespelers mag kiezen voor een potje 3vs3.. wie zou je dan kiezen?

Als ik 2 mede spelers mocht kiezen voor een 3v3 zou ik Gianni en Maicol kiezen, omdat Maicol snel en technisch is. Gianni is daarnaast een slimme speler en ook erg technisch. Tot slot is Gianni een van mijn beste vrienden en ik voetbal dus graag met hem.

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Mijn dromen liggen niet echt bij het straatvoetbal, want ik heb er de laatste tijd niet veel tijd meer voor door school. Ik focus mij nu meer op gewoon veldvoetbal, maar straatvoetbal en panna blijven altijd leuk.

In het veldvoetbal heb ik wel de droom om prof te worden en is de ambitie om voor goeie clubs te mogen spelen.

Hoe zou je jezelf in 3 woorden omschrijven als straatvoetballer?

Ik zou mezelf omschrijven als:

snel aan de bal, technisch en slimme speler.

Wie is je inspiratiebron bij straatvoetbal en panna?

Mijn inspiratie is Anass Tachi, omdat Anass degene is die panna aan mij heeft geleerd en door hem ben ik ook ver gekomen. Daarom is hij dus mijn inspiratie.

Wil je nog iets kwijt?

Aan andere jonge straatvoetballers net als ik wil ik het volgende meegeven: blijf hard trainen, dan kan je ver komen.

Volg Brian op Instagram: @_freestyle_brian

In de spotlight; Hugo Vliese

Deze week hebben we een interview met Hugo Vliese! In dit interview lees je hoe Hugo zijn liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is en kom je meer te weten over zijn hoogtepunten.

In de spotlight; Iman Eljackson

Deze week hebben we een interview met Iman Eljackson! In dit interview lees je hoe Iman haar liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is en kom je meer te weten over haar hoogtepunten.

Spectaculaire Freestyle Show van Hugo Vliese tijdens Rust van Sparta – Excelsior

Op zaterdag 17 Februari was het zover; de Rotterdamse kraker tussen Excelsior en Sparta Rotterdam stond op het programma. Met Panna Knock Out zijn wij al jaren met trots verbonden aan Sparta Rotterdam en zijn we bijvoorbeeld ook altijd aanwezig op de jaarlijkse Familiedag.