Reber Omar: ‘Straatvoetbal is iets waar ik mijn skills en techniek volledig kan laten zien’

Deze week hebben we een interview met Reber Omar. In dit interview lees je hoe Reber zijn liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is en kom je meer te weten over zijn hoogtepunten.

Waar is de liefde en passie voor straatvoetbal bij jouw begonnen?

De liefde voor straatvoetbal is natuurlijk begonnen op de voetbalpleintjes. Direct vanuit school had ik mijn voetbalschoenen bij mij om daarmee op het pleintje te gaan voetballen met vrienden. Toen ik nog wat jonger was, hadden we de Feyenoord Street League waarmee ik met mijn eigen gemaakte team tegen andere buurten ging voetballen. Daar werd ik ook gescout door de Feyenoord masterclass samen met een ander teamgenoot wat natuurlijk erg mooi was.

Wat spreekt je het meest aan bij straatvoetbal en panna?

Straatvoetbal is iets waar ik mijn skills en techniek volledig kan laten zien, dit is dan ook één van mijn sterke punten. Fysiek en tactiek zijn niet essentieel van belang op dit gebied, waardoor je het type persoon kan zijn die je wilt zijn. Panna spreekt mij meer aan op het gebied van respect en uniek zijn met je keuzes.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe?

Een hoogtepunt waar ik zelf trots op ben is de voetbalstage in Italië waar ik interesses heb gewekt van verschillende Italiaanse academy’s. Een ander hoogtepunt waar ik ook graag naar terug kijk zijn de wedstrijden die ik heb gespeeld tegen Bayer Leverkusen 04 en nog veel meer andere topclubs.

Als je 2 medespelers mag kiezen voor een potje 3vs3.. wie zou je dan kiezen?

Dan zou ik toch weer kiezen voor de 2 spelers waarmee ik het 3vs3 indoor toernooi heb gespeeld. Achmed is een goede verdediger die veel ballen afpakt. Jayden heeft goed inzicht en kan zo veel goals scoren. Helaas verloren we in de finale met een geldprijs als beloning.

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Mijn ambitie en dromen liggen meer op het veldvoetbal. Wat een droom kan zijn in het straatvoetbal, is dat ik een eigen veldje zou willen hebben waarbij veel jongeren en ouderen blijven straatvoetballen. Dat is hoe een 2e huis eruit zou kunnen zien.

Hoe zou je jezelf in 3 woorden omschrijven als straatvoetballer?

Ik zou de volgende drie woorden gebruiken: Panna-gever, Technisch en snel.

Wie is je inspiratiebron bij straatvoetbal en panna?

De enige man die dat kan zijn is Soufiane Touzani! Hij heeft straatvoetbal en panna bekender en leuker gemaakt. Ik heb ook heel lang naar hem opgekeken en gevoetbald op zijn voetbalschool.

Wil je nog iets kwijt?

Ik wil de mensen die de community is stand houden graag bedanken. Het blijven opzetten van toernooien wordt gewaardeerd en gerespecteerd!

Volg Reber op instagram: @reber10._

Nasser El Jackson opening

Panna Knock Out bij de WvE voetbalpromotiedagen!

Van 29 april tot en met 1 mei 2024 vinden de WvE voetbalpromotiedagen plaats op het terrein van voetbalvereniging Floreant in Boskoop. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan leuke voetbalspelletjes en attracties van Pannaknockout.

Pannakooi activatie bij de bekerfinale!

Afgelopen zondag stond er bij de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC wel een hele bijzondere attractie… de Pannakooi van Panna Knock Out