Succesvolle samenwerking Panna Knock Out en Excelsior Street Soccer

Panna Knock Out en Excelsior Foundation slaan de handen in één om de sportparticipatie te verhogen

Excelsior en Panna Knock Out hebben al een tijdje een fijne en succesvolle samenwerking. De Street League is een straatvoetbal competitie en wordt standaard op de vrijdagmiddag gehouden van 16:00 tot 17:30 uur. Panna Knock Out is dan natuurlijk ook aanwezig met hun panna kooi op het Cruijff court in Crooswijk.

Ongeveer vijftig jongeren komen wekelijks op de Street League af. Wij merken hierbij ook dat deze jongeren echt plezier hebben onderling. Hierdoor boeken zij dan ook echt op het gebied van gedrag, op persoonlijk vlak en op het gebied van skills veel vooruitgang.

Meer dan voetbal

De samenwerking van Panna Knock Out en de Excelsior Street League richt zich op het verhogen van de sportparticipatie en de vorming/het verbeteren van de burgerschapsvaardigheden. De Excelsior Street League is meer dan alleen voetbal. Zo kan je meedoen met verschillende toernooien bij jouw in de buurt en kan je op verschillende manieren punten verdienen (meer informatie bij het stukje scorekaart). Je kan onder andere punten verdienen door mee te doen aan toernooien bij jouw in de buurt, maar ook door iets terug te doen voor jouw wijk! Dit is ook een belangrijk onderdeel van de samenwerking, de Street League komt namelijk vanuit de maatschappelijke tak van Excelsior.

Tot slot wordt er voor elke schoolvakantie nog een workshop met een maatschappelijk onderwerp georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen.

Panna Knock Out

Wij als Panna Knock Out verzorgen het andere onderdeel van de Street league. Dit is namelijk het gedeelte met de jongeren waar ze in onze pannakooi 1vs1 kunnen spelen en verschillende tricks aangeleerd krijgen. Hierbij krijgen zij ook verschillende rollen toegewezen, zoals de rol van de scheidsrechter bijvoorbeeld. Door dit zelfstandig te doen leren ze onder andere respect en andere lifeskills om goed met anderen om te kunnen gaan.

De organisatie

Jeroen van Gaalen is de projectleider en samen met Ruwengely Albertus coördineren zij de Street league. Hasan Boran coördineert daarnaast het pannaspel en zegt het volgende over Panna Knock Out en de Street league: ‘het mooie is dat je nu ziet dat jongeren structureel aan activiteiten meedoen en doordat ze wekelijks bezig zijn zie je echt de ontwikkeling in onder andere gedrag, op persoonlijk vlak en ook qua skills gaan ze heel erg voorruit.’

De scorekaart

Dan is er nog een scorekaart die bij de Street league wordt bijgehouden. Hierbij krijgen de jongeren wekelijks punten voor op tijd komen, respect (fair play) en de skills die ze laten zien. Degene die na alle trainingen de hoogste score heeft die wint een Excelsior x PKO trainingspak en de officiële Panna Knock Out straatvoetbal. De laatste week is er nog een toernooi in het Excelsior stadion en de winnaar van zijn leeftijdscategorie krijgt een ticket naar het NK Panna Knock Out.

Tot slot versterken Panna knock en de street leauge elkaar gewoon heel goed en zijn we erg blij met de fijne samenwerking. Hiervoor willen wij de Excelsior foundation, Jeroen van Gaalen en Ruwengely Albertus graag bedanken.

Ga voor meer informatie over de Excelsior Street league naar:
https://excelsiorfoundation.nl/project/excelsior-street-soccer/

Panna Knock Out: Een Weekend Vol Actie!

Het was een druk maar spectaculair weekend bij Panna Knock Out. Tijdens het weekend van 1 juni vonden maar liefst 6 events plaats!

In de spotlight; Imran

Imran de winnaar van het NK Panna Knock Out van vorig jaar doet een interview! lees meer over hoe hij deze ervaring heeft bevonden!