‘Zootje Uchiha’ (Zohair Arbib) ‘met straatvoetbal en panna kan je jezelf echt helemaal laten zien’

Deze keer is de beurt aan een legend in de scene: Zohair Arbib, ook wel bekend als Zootje Uchiha. Hierin lees je onder andere wat zijn dromen en ambities zijn in het straatvoetbal.

Waar is de liefde en passie voor straatvoetbal bij jou begonnen?

Mijn liefde en passie voor straatvoetbal is eigenlijk al daar sinds kleins af aan. Ik heb vroeger altijd al op pleintjes gespeeld en hier in Heemskerk hadden wij altijd al zeer technische spelers die op de pleintjes te vinden waren. Rond het jaar 2008 ben ik in aanraking gekomen met straatvoetbal legendes zoals Edward van Gils en Issy Hitman waar ik heel erg naar op keek. Sinds toen ben ik mij echt serieus gaan focussen op de straatvoetbal skills.

Wat spreekt je het meest aan bij straatvoetbal en panna?

Straatvoetbal en panna brengt altijd een goede sfeer met zich mee. Met straatvoetbal en panna kan je jezelf echt helemaal laten zien. Wat voor type persoon en speler je bent. Respect voor elkaar is er altijd en iedereen heeft altijd iets unieks. Wat mij altijd het meest aanspreekt van straatvoetbal is dat je altijd wel nieuwe spelers vanuit verschillende omgevingen tegen komt die gruwelijk zijn waarvan je het niet zomaar verwacht.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe?

De twee belangrijkste hoogtepunten voor mij zijn toch wel de 1ste plek tijdens dr Ronaldinho Global Street Tournament waar ik met mijn team een zeer goeie prestatie heb neergezet en een leuk spel heb laten zien. Verder is mijn reis naar Japan ook echt een hoogtepunt waar ik de mogelijkheid heb gekregen om panna workshops te geven aan panna spelers in Japan. Als ik dan nu zie wat voor spelers ze allemaal zijn geworden dan geeft dat toch wel een voldoening dat ik mee heb geholpen met hun ontwikkeling in het straatvoetbal.

Als je 2 medespelers mag kiezen voor een potje 3vs3.. wie zou je dan kiezen?

Ik zou kiezen voor Jim Nelen en Ufuk Ulker. Met Ufuk ben ik opgegroeid en wij voelen elkaar perfect aan in een 3vs3 situatie en Jim is gewoon te gruwelijk. Hij speelt easy 3 mannen voorbij en scoort altijd genoeg goals op de belangrijke momenten. Dream team!

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Ik zou graag heel veel landen willen bezoeken met een leuk straatvoetbal team om daar te spelen tegen de lokale spelers van het land. Het zou mooi zijn als ik dit met een camera kan opnemen en kan delen met de wereld. Dit zijn mooie momenten om ervaringen en skills te delen. Zo ontdekken we meerdere gruwelijke spelers die geen kans hebben gehad om zich te laten zien.

Hoe zou je jezelf in 3 woorden omschrijven als straatvoetballer?

Ik zou de woorden efficient, doelgericht en style hiervoor gebruiken.

Wie is je inspiratiebron bij straatvoetbal en panna?

Soufiane Bencok is iemand waar ik toch wel enorm respect voor heb en mij ook echt bizar veel inspiratie heeft gebracht. Ik kan me nog de tijden herinneren dat ik zijn filmpjes keek toen ik 12 was en ik niet ging slapen tot ik zijn hele combo kon nadoen. Zelfs nu laat Soufiane nog steeds zien dat hij te gruwelijk is.

Wil je nog iets kwijt?

Mijn respect naar Panna Knock Out, hoe jullie de community in leven houden en toffe toernooien blijven organiseren vindt ik top. Blijf dit doen en mij gaan jullie zeker nog vaak terug zien. De eerst volgende keer neem ik een titel mee naar huis! ?

Wil je meer van Zohair zien?

Zie hier de eerste video ooit die van hem is geüpload: https://www.youtube.com/watch?v=rbcPks0L284

Volg Zohair ook op Instagram! @zohairuchiha_

Panna Knock Out: Een Weekend Vol Actie!

Het was een druk maar spectaculair weekend bij Panna Knock Out. Tijdens het weekend van 1 juni vonden maar liefst 6 events plaats!

In de spotlight; Imran

Imran de winnaar van het NK Panna Knock Out van vorig jaar doet een interview! lees meer over hoe hij deze ervaring heeft bevonden!