Het Rotterdams Kampioenschap was weer spectaculair!

Kwalificatie voor het kampioenschap

Het Rotterdams Kampioenschap Panna Knock Out was een succes. Voordat het kampioenschap van start kon gaan moesten de beste straatvoetballers van Rotterdam natuurlijk worden geselecteerd. Dit zijn er acht geworden en degene die niet waren geselecteerd hadden ook nog een kans. Tijdens de eerste editie van de RSCW Southside Blockparty op zaterdag 17 december konden de verschillende straatvoetballers strijden voor de beker, een ticket voor het NK bemachtigen en er zouden twee voetballer geselecteerd worden voor het Rotterdamse Kampioenschap Panna Knock Out op zondag 18 december.

Aymane was de voetballer die het toernooi had gewonnen en was hiermee dus geselecteerd voor het Rotterdamse Kampioenschap Panna Knock Out. Hiernaast had hij ook nog een ticket bemachtigd voor het NK Panna Knock Out.

De strijd om de titel

Iedereen was nu geselecteerd en het Rotterdams Kampioenschap kon van start gaan. Het enthousiasme spatte ervan af en de spelers gingen in twee poules van vijf de strijd met elkaar aan om de titel Rotterdams kampioen Panna Knock Out te kunnen bemachtigen. Hierbij was Adrés aanwezig als scheidsrechter en werden de wedstrijden verder ook nog beoordeeld door een aantal straatvoetbal pro’s! Dit waren Jeand Doest (ook wel Easy Man), Illias Tajdirti en Elray Castelen. Dit was dan ook de eerste editie van het Rotterdams Kampioenschap waarin we met skill judges hebben gewerkt.

De ene na de andere panna werd gemaakt en al snel viel er een jonge straatvoetballer erg op, deze voetballer is Milan. Hij deed het erg goed en was daarmee dan ook de publiekslieveling. Hij heeft de finale helaas niet gehaald, maar hoorde wel bij een van de beste van het toernooi. De finale was Nabil tegen Saajan. Saajan had in het begin de overhand, maar zoals je weet kan er wel maar een met de titel vandoor gaan en dat was hier Nabil el Jackson. Hij is vanaf nu officieel de nieuwe Rotterdamse kampioen Panna Knock Out.

Check hieronder de sfeerimpressie van het Rotterdams Kampioenschap 2022! Wil je op de hoogte blijven van alle events? Check dan onze Instagram @pannaknockoutbenelux!  

Spectaculaire Freestyle Show van Hugo Vliese tijdens Rust van Sparta – Excelsior

Op zaterdag 17 Februari was het zover; de Rotterdamse kraker tussen Excelsior en Sparta Rotterdam stond op het programma. Met Panna Knock Out zijn wij al jaren met trots verbonden aan Sparta Rotterdam en zijn we bijvoorbeeld ook altijd aanwezig op de jaarlijkse Familiedag.

In de spotlight: Besahtekk!

Deze week hebben we een interview met Besahtekk! In dit interview lees je hoe hij zijn liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is en kom je meer te weten over zijn wat zijn droom is.

Street sports event 010

Op zaterdag 23 december werden verschillende soorten urban sports beoefent door de hele stad zoals een Stuntstep battle, basketbal toernooi, freerunning jam en natuurlijk een straatvoetbal en panna toernooi.