MOHAMED TAOUS; IK WIL JONGEREN BLIJVEN STIMULEREN OM TE GAAN STRAATVOETBALLEN.

Deze week hebben we een interview met Mohamed Taous! In dit interview lees je hoe Mohamed zijn liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is en kom je meer te weten over zijn hoogtepunten.

Kan je jezelf introduceren?

Ik ben Mohamed Taous, 21 jaar oud en ik houd van sporten. Ik heb als kind allerlei sporten beoefent van kickboksen tot skateboarden maar Panna Knock Out is mijn lust en leven en daarnaast maak ik ook mijn eigen muziek.

Waar is mijn liefde voor straatvoetbal begonnen?

Mijn liefde voor straatvoetbal is begonnen op het pleintje voor mijn deur in leiden. In mijn tijd voetbalde ik elke dag tot in de avond, als je verloor stond je makkelijk 40 minuten langs de kant. Dus het was echt strijden en ik merkte toen tijdens het straatvoetbal dat op het moment dat er een Panna werd uitgedeeld iedereen begon te juichen en tekeerging, vanaf dat moment wist ik dit is waar ik goed in wil worden en begon meteen hard te trainen.

Ik ging in mijn eentje met de bal oefenen zodat ik op het pleintje de Panna’s kon uitdelen en als het dan lukte kreeg je die kick. Dat gevoel is geweldig en zo is het begonnen, samen met mijn moeder gingen wij door heel Nederland en België om deel te nemen aan Panna toernooien, dat heb ik 10 jaar lang gedaan daar ontmoette ik veel Panna spelers, het is net één grote familie.

Wat spreekt je het meest aan bij straatvoetbal en panna?

Wat mij het meest aanspreekt is de energie die iedereen ervan krijgt op het moment dat je een mooie Panna geeft, een doelpunt maakt en je kunt je eigen creativiteit en skills ontwikkelen.

Mijn hoogtepunten zijn tot nu toe
  • Nederlands kampioen geworden
  • Ik ben 2e op het WK in Copenhagen geworden
  • In de World Finals in Nederland gestaan in de top 16
Welk Panna Knock Out event of toernooi vond je het lauwst en waarom?

Welk toernooi ik het lauwst vond is natuurlijk de World Finals. Dat is waar het allemaal om draait natuurlijk de vibe, de mensen, de energie en de spelers. Dat zijn gewoon momenten om nooit meer te vergeten.

Welke tegenstander vond je het moeilijkst om tegen te spelen?

Dan ga ik voor Noah Kofi en dan vooral omdat je altijd scherp moet zijn, hij is gewoon onvoorspelbaar en dat maakt hem een goede speler.

Als je 2 medespelers mag kiezen voor een potje 3vs3.. wie zou je dan kiezen?

Dan zou ik kiezen voor Soufiane Bencok en Nasser el Jackson.

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?
  • Ik wil het open WK in Copenhagen en de World Finals in Nederland winnen
  • Ik wil de beste van de wereld worden.
  • Ik wil jongeren blijven stimuleren om te gaan straatvoetballen en het zolang mogelijk is ook zelf te blijven doen.
Wil je nog iets kwijt?

Mijn project BEESKILLS INTERNATIONAL, een project van de stichting van mijn moeder. The Little Honeybee Foundation, in het kort organiseren we Panna toernooien in krottenwijken in Afrika, nu alles weer open is na 3 jaar corona zijn we weer plannen aan het maken om ook die kinderen de liefde voor Panna bij te brengen.

Volg Mohamed Taous op Instagram! @taoussss

Panna Knock Out: Een Weekend Vol Actie!

Het was een druk maar spectaculair weekend bij Panna Knock Out. Tijdens het weekend van 1 juni vonden maar liefst 6 events plaats!

In de spotlight; Imran

Imran de winnaar van het NK Panna Knock Out van vorig jaar doet een interview! lees meer over hoe hij deze ervaring heeft bevonden!