DINEKE BRAND: IEDEREEN HELPT ELKAAR OM BETER TE WORDEN EN JE MAAKT VEEL NIEUWE VRIENDEN WAT OOK ERG BELANGRIJK IS.

Deze week hebben we een interview gehouden met Dineke Brand. In dit interview vertelt zij waar haar liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is en wat zij zo mooi vind aan panna en straatvoetbal.

Kan je jezelf introduceren?

Ik ben Dineke Brand, ik ben 17 jaar en ik kom uit Vlaardingen. Ik speel Panna Knock Out nu iets langer dan een half jaar.

Waar is de liefde voor straatvoetbal bij jou begonnnen?

Ik straatvoetbal al sinds kleins af aan. Ik vind voetbal super leuk maar ik mocht nog niet op voetbal dus ging ik toen ik kleiner was veel op straat voetballen. Dat deed ik bijna elke dag, in de laatste week van de zomervakantie 2021 was er een Panna Knock Out toernooi in Vlaardingen. Ik wist een beetje wat het was maar niet precies, dus ik ging filmpjes zoeken op internet. Ik heb toen heel veel filmpjes gekeken en het leek me super leuk. Het toernooi ging toen niet heel goed maar het motiveerde me wel om te gaan trainen. Sinds dat toernooi probeer ik aan zoveel mogelijk toernooien mee te doen en elke keer weer beter te worden.

Wat spreekt je het meest aan bij straatvoetbal en panna?

Wat mij aanspreekt is de sfeer. Het is elk toernooi gezellig, iedereen helpt elkaar om beter te worden en je maakt veel nieuwe vrienden wat ook erg belangrijk is. Wat mij nog meer aanspreekt is dat je altijd weer een nieuw trucje kan leren, er is altijd wel een trucje dat je (nog) niet kan en je mag helemaal zelf weten wat je doet in de kooi, dat betekent dat je zo creatief kan zijn als je zelf wilt.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe?

Ik heb nog niet zoveel hoogtepunten maar ik hoop dat die nog komen. Ik denk dat tot nu toe mijn hoogtepunt is dat ik mee mag doen aan het NK 2022.

Welk Panna Knock Out event of toernooi vond je het lauwst en waarom?

De wereldkampioenschappen in Rotterdam. De sfeer was geweldig en het was heel leuk om mensen vanuit de hele wereld te zien spelen. Er waren best veel mensen en ik heb daar veel nieuwe vrienden ontmoet.

Welke tegenstander vond je het moeilijkst om tegen te spelen?

Voor mij is dat tegen Sharif el Jackson. Hij is super snel en het lijkt wel alsof hij duizend trucjes heeft om je een panna te geven.

Als je 2 medespelers mag kiezen voor een potje 3vs3.. wie zou je dan kiezen?

Rania el Jackson en Lara, ze zijn alle 2 heel technisch met de bal en heel erg goed in voetbal.

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Mijn dromen in het straatvoetbal zijn nog veel beter worden en dan shows geven over de hele wereld, ook ik wil ooit wereldkampioen worden. Ik zou ook veel andere meiden inspireren om te gaan (straat)voetballen en Panna Knock Out te spelen.

Wil je zelf nog iets kwijt?

Voor iedereen die al straatvoetbal speelt ga zo door en geloof in jezelf, probeer aan veel toernooien mee te doen en probeer elke dag weer een beetje beter te worden. Voor iedereen die niet straatvoetbal doet, ik vind het heel erg leuk dus ik raad het je echt aan. Kom een keer naar een toernooi en misschien vind je wel een nieuwe passie!

Volg Dineke op Instagram!
@dineke.vld

In de spotlight: Jasmijn Janssen

Deze week staat Jasmijn Janssen in de spotlight. In dit interview lees je onder andere meer over haar hoogtepunten en wie ze zou kiezen voor een potje 3vs3.

In de spotlight: Appie Fekrach

Deze week staat Appie Fekrach in de spotlight. Hier lees je onder andere waar zijn liefde en passie voor straatvoetbal is begonnen en veel meer.

Panna Knock Out met topfreestylers onderdeel van Koningsdag010

Als Panna Knock Out zijn we er trots op dat we hebben bij mogen dragen aan het geweldige succes van Koningsdag010! Dit hebben we gedaan in de vorm van 6 topfreestylers die voor entertainment hebben gezorgd.