START EK FUTSAL 2022 IN NEDERLAND

Vandaag is het zo ver: De start van het UEFA Futsal EURO 2022 wordt gespeeld in Nederland . Voor het eerst in de geschiedenis strijden zestien lande om de felbegeerde Europese titel. Huidig Europees kampioen Portugal zal dus alles op alles moeten zetten om haar titel te verdedigen.

Het spektakel zal plaatsvinden in Amsterdam (Ziggo Dome) en Groningen (MartiniPlaza). Er worden in totaal 32 wedstrijden gespeeld, waarvan 12 in MartiniPlaza. De andere 20 worden gespeeld in het Ziggo Dome. Vanwege de huidige geldende COVID-19 maatregelen zal de groepsfase zonder publiek gespeeld worden, maar hopelijk mogen deze toffe locaties in de knock out fase gevuld worden met publiek

Hoe is het EK Futsal naar Nederland gehaald?

International Mo Attaibi (34) werkte voor de projectorganisatie die het EK zaalvoetbal naar Nederland haalde. Samen met een collega schreef hij een bid. Hierin maakte zij helder wat de doelstellingen zijn en dat de sport in ontwikkeling is. Ook heeft die het verloop van zijn voetbalcarrière beschreven.

Hij was veldvoetballer, speelde in de jeugd van Ajax, bleef net onder de top steken, proefde op zijn vijftiende van zaalvoetbal en groeide uit tot international. Hiermee maakt hij helder dat in het veldvoetbal is het normaal dat jongeren op hun achtste of nog eerder beginnen. En om als land echt mee te draaien in de top, moet je van kleins af aan getraind zijn in het zaalvoetbal. Dit zie je terug in landen als Spanje, Italië en Rusland en dat willen we in Nederland ook bereiken. Het EK is het perfecte podium om de jeugd te inspireren en iedereen een plek te geven in het zaalvoetbal, met aanbod op maat.

De rol van straatvoetbal binnen het zaalvoetbal  

 Eens noemde Attaibi zaalvoetbal de formele vorm van straatvoetbal. Door de afmetingen van het veld, constante actie, veel balbezit en creativiteit wordt er in de wedstrijden vaak spectaculair voetbal laten zien. Het intensieve en snelle spel wat in veldvoetbal wordt gemist, vinden internationals terug in straat en zaalvoetbal. Hier kunnen zij meer acties maken en is het voortdurend omschakelen, verdedigen en aanvallen.

Hoe kan je het EK Futsal volgen?

Alle wedstrijden van het Nederlands futsalteam, een kwartfinale, de halve finales en finale zijn live te zien op televisie, NOS.nl en de NOS-app. Ook is er iedere speeldag een EK-wedstrijd live op NOS.nl en de app te zien. Op NPO Radio 1 doet NOS Langs de Lijn verslag van de wedstrijden van het Nederlandse team en finalewedstrijden.

https://over.nos.nl/nieuws/ek-futsal-live-bij-de-nos/

Stichting Urban Culture Lab en Panna Knock Out krijgen ondersteuning van Foot Locker Foundation en Laureus Foundation

NK Panna Knock Out 2023

Het Nederlands Kampioenschap Panna Knock Out 2023 vindt wederom plaats tijdens de Urban Sports Week Amsterdam!