IMAN ELJACKSON; ALS JE OOIT DENKT DAT JE IETS NIET KAN BEREIKEN OMDAT JE EEN VROUW BENT, HERINNER JEZELF DAN AAN JE KRACHT EN LAAT DIE OPMERKINGEN DIENEN ALS BRANDSTOF

Deze week hebben we een interview met Iman Eljackson! In dit interview lees je hoe Iman haar liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is en kom je meer te weten over haar hoogtepunten.

Waar is de liefde en passie voor straatvoetbal bij jou begonnen?

Toen ik ongeveer 10 jaar oud was, begon mijn liefde en passie voor straatvoetbal. Mijn broer, Nasser El Jackson, was toen in het begin van zijn carrière. Ik zag hoe hard hij trainde, bekeek veel van zijn video’s en ging steeds vaker met hem mee naar het pleintje tegenover mijn school. We begonnen video’s te maken van de vaardigheden die hij me leerde, en de positieve reacties motiveerden ons om door te gaan. Nu runnen mijn broer en ik onze eigen voetbalschool, eljackson EDUCATION. Mijn focus ligt vooral op het werken met meiden, omdat ik hen wil inspireren om te doen wat ze leuk vinden.

Wat spreekt je het meeste aan bij straatvoetbal en panna? En waarom?

Wat me het meeste aanspreekt bij straatvoetbal en panna is de creativiteit en vrijheid die je hebt om je eigen stijl te ontwikkelen. Het gaat niet alleen om het winnen, maar om het plezier en de expressie op het veld. Panna voegt een extra dimensie toe door de kunst van het ontwijken en technische vaardigheden te benadrukken, wat het spel nog uitdagender maakt.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe?

Een van mijn hoogtepunten is zeker het feit dat ik jongere meiden door heel Nederland kan inspireren, zowel via social media als met eljackson EDUCATION. Het is geweldig dat ik van mijn droom en passie mijn werk heb kunnen maken. Voor mij draait het niet alleen om voetbal, maar vooral om het creëren van verbinding. Het geeft me voldoening om een rolmodel te zijn en anderen te motiveren. Buiten dat vond ik de Nike casting in London ook een vette ervaring 😉

Als je 2 medespelers mocht kiezen voor een potje 3v3… wie zou je dan kiezen? En waarom?

Als ik twee medespelers mocht kiezen voor een potje 3v3, zou mijn keuze vallen op Nasser El Jackson en Rania freestyle. Ik geloof dat wij als team goed zouden samenwerken. De combinatie van mannen en vrouwen brengt kracht en diversiteit in het spel.

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Mijn droom is niet per se om bekender te worden, maar vooral dat jongere meiden over de hele wereld mij als rolmodel kunnen zien. Ik wil inspireren door uit mijn comfortzone te stappen, te doen wat ik echt leuk vind, en zo te laten zien dat groei mogelijk is.

Hoe zou je jezelf (in 3 woorden) omschrijven als straatvoetballer? En waarom zou je jezelf zo omschrijven?

Creatief, vastberaden, inspirerend. Ik beschrijf mezelf zo omdat ik in het straatvoetbal mijn creativiteit benut, vastberaden ben om uitdagingen aan te gaan, en ik hoop anderen te inspireren als een liefdevolle dame die een voorbeeld wil zijn.

Wie is je inspiratiebron bij straatvoetbal en panna? Waarom is/zijn hij/zij een inspiratiebron voor jou?

Mijn inspiratiebron bij straatvoetbal en panna is mijn broer, Nasser El Jackson. Ik heb zijn hele ontwikkeling meegemaakt en begrijp waarom hij vastbesloten was om het goed te doen, in tegenstelling tot mijn andere broer. Uiteindelijk ben ik trots op hen beiden, en dat dient als mijn motivatiebron.

Wat is jouw boodschap voor de straatvoetbal en panna community?

Mijn hartelijke boodschap aan de straatvoetbal- en pannacommunity is deze: Volg je passie en onthoud dat het spel niet uitsluitend om winnen draait. Voor de dames daarbuiten, als je ooit geconfronteerd bent met het idee dat je iets niet kunt bereiken omdat je een vrouw bent, herinner jezelf dan aan je kracht en laat die opmerkingen dienen als brandstof voor je motivatie. Jullie zijn sterk, vastberaden en capabel. Laat niemand jullie overtuigen van het tegendeel. Samen kunnen we barrières doorbreken en laten zien dat succes in straatvoetbal en panna niet bepaald wordt door geslacht, maar door vastberadenheid en liefde voor het spel. Jullie kunnen dit, allemaal!

Volg Iman Eljackson op Instagram! @iman_eljackson

Panna Knock Out Katendrecht

Op vrijdag 29 maart vond er weer een Panna-toernooi plaats. Dit keer in Katendrecht. Samen met SOL foundation heeft Panna Knock Out voor een leuke dag gezorgd voor alle deelnemers!

Onze straatvoetballers schitteren in Feyenoord’s Klassieker video!

Als aanloop naar de klassieker tussen Feyenoord Rotterdam en AFC Ajax afgelopen zondag, kregen straatvoetballers die gelinkt zijn aan Panna Knock Out een welverdiend podium.

Eerste Pole Soccer toernooi was een succes!

Het eerste Pole Soccer event, georganiseerd door Panna Knock Out. Dit  event vond plaats op 15 maart in de loods van Panna Knock Out. Tijd om het nieuwe concept te introduceren aan de community, en kijken hoe we dit weer naar het volgende level kunnen tillen!