TEUN EL JACKSON: WINNAARS HEBBEN EEN PLAN, VERLIEZERS HEBBEN EEN EXCUUS.

Deze week hebben we een interview met Teun el Jackson! In dit interview lees je hoe Teun het NK Panna Knock Out heeft beleefd en waar zijn avontuur met straatvoetbal is begonnen.

Had je verwacht het NK Panna Knock Out te winnen?

Verwacht is een groot woord, want je kan zomaar een panna krijgen of je moet het gelijk opnemen tegen 1 van de betere panna spelers van het toernooi. Daarom heb ik ook geleerd om geen doelen te stellen zoals “1ste worden” maar “alleen maar voor goals gaan”. Het was wel zo dat ik deze prijs wel moest pakken, omdat ik anders dit jaar weer geen prijs had gepakt.

Hoe heb je naar het NK Panna Knock Out toegewerkt?

Hoe ik naar het NK Panna Knock Out toe heb gewerkt is eigenlijk meer mentaal. Doorgenomen op welke dingen ik extra moest letten en wat er fout ging tijdens het WK Panna Knock Out, voor de rest ging ik er nuchter in. Met de gedachte dat ik gewoon moest gaan spelen en alles moest geven om die prijs te pakken. En dat is uiteindelijk gelukt!

Hoe heb je het NK Panna Knock Out 2022 ervaren?

In de voorrondes heb ik een makkelijke 1ste plaats gehaald, door met panna’s en goals te winnen. Vervolgens in de kwartfinale moest ik tegen een jongen uit Amsterdam, een erg moeilijke battle. Uiteindelijk 5-3 achter en toen gaf ik een “panna”, maar die werd afgekeurd. Dus met nog 20 seconden op de klok speelden we verder, in de laatste 5 seconden kreeg de tegenstander toch nog een panna. Vervolgens door naar de halve finale, en daarna de finale. In de finale scoorde ik de 1-0 en uiteindelijk gaf ik een panna na 0:40 seconden.

Waar is jouw liefde en passie voor straatvoetbal begonnen?

Mijn passie voor straatvoetbal is begonnen op het voetbalfestival in Utrecht. Daar was een 3vs3 toernooi, waar ook Nasser El Jackson en Mehdi Amri optraden. Jos kreeg een vieze panna van Nasser, iedereen werd gek. Vanaf dat moment ben ik Nasser gaan volgen en clinics/shows gaan bezoeken. Zodoende is de liefde voor straatvoetbal ontstaan.

Welke tegenstander vond je het moeilijkst om tegen te spelen, en welke 2 medespelers zou je kiezen voor een potje 3vs3?

Op het NK Panna Knock Out heb ik niet tegen moeilijke spelers moeten spelen, maar als ik er 1 internationaal zou mogen kiezen is dat wel Mads, hij heeft een moeilijke style om tegen te spelen. En als ik  een 3vs3 team zou mogen maken bestaat die uit: Saajan, Jos en mijzelf.

Wat zijn je dromen en ambities in het straatvoetbal?

Op dit moment ben ik bezig met veel dingen. 1 ding weet ik wel zeker en dat is dat ik niet voor een baas ga werken, maar een eigen onderneming ga starten. Met straatvoetbal wil ik doorgroeien samen met Team El Jackson. Shows geven, clinics, events en de nieuwe generatie inspireren, ik blijf gewoon aan mijn doelen werken. En dan zie ik wel wat er op mijn pad komt.

Hoe zou je jezelf in 3 woorden omschrijven als straatvoetballer?

Emotie, stress en gevaarlijk. Ik wil zo graag winnen dat het soms moeilijk is om rustig te spelen en dan loop alles gewoon verkeerd, dit kon je zien bij de wedstrijd van mij tegen Bradley op het WK Panna Knock Out. Uiteindelijk toch met een panna gewonnen, maar totaal niet tevreden over die wedstrijd. Als je die wedstrijd vergelijkt met de halve finale van het NK Panna Knock Out is dat een enorm verschil. Ik vind van mezelf dat ik mensen erg kan dwingen om niet te happen vanwege de vele opties die ik heb om een goal te scoren, maar tegelijkertijd een panna te kunnen maken . Dat is zeker 1 van mijn grootste specialiteiten!

Wie is je inspiratiebron bij straatvoetbal en panna? 

Mijn inspiratiebronnen bij straatvoetbal zijn Nasser El Jackson en Soufiane Bencok, en met panna Mehdi Amri en Ilyas Touba. Vanwege hun mentaliteit en hun speelstijl. Hun speelstijl is gewoon mooi om te kijken.

Wil je nog iets kwijt?

“Winnaars hebben een plan, verliezers hebben een excuus.” Blijf doen wat je doet, op een dag komt jouw dag! #teameljackson #pannako

Volg Teun el Jackson op Instagram!

In de spotlight: Besahtekk!

Deze week hebben we een interview met Besahtekk! In dit interview lees je hoe hij zijn liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is en kom je meer te weten over zijn wat zijn droom is.

Street sports event 010

Op zaterdag 23 december werden verschillende soorten urban sports beoefent door de hele stad zoals een Stuntstep battle, basketbal toernooi, freerunning jam en natuurlijk een straatvoetbal en panna toernooi.

In de spotlight: Rocky Hehakaija

Deze week staat Rocky Hehakaija in de spotlight. In dit interview lees je hoe Rocky haar liefde en passie voor straatvoetbal begonnen is, en kom je meer te weten over hoe zij over de straatvoetbal en panna community denkt.