Ontstaan tot nu
Geïnspireerd door technische profvoetballers en de AND1 mixtapes ontstaat eind jaren ’90 op de Amsterdamse en Rotterdamse pleintjes de hedendaagse artistieke vorm van straatvoetbal. Onder aanvoering van Edgar Davids en Nike wordt samen met straatvoetballers uit Amsterdam en Rotterdam het spel Panna Knock Out bedacht! Panna is een Surinaams woord voor iemand door de benen spelen. Het doel van het spel is je tegenstander verslaan door meer doelpunten te maken of door een PANNA te geven! Panna is echter meer dan een spel, het is een hype en een lifestyle. Panna Knock Out brengt mensen bij elkaar, het verbroedert en verbeterd de persoonlijke ontwikkeling en de straatvoetbal skills.
Het eerste Panna Knock Out toernooi vond plaats in 2001 en was, behalve als publiciteitsstunt voor Nike, bedoeld om straatvoetballers een serieus platform te bieden. In 2003 ontstaan de eerste maatschappelijke Panna Knock Out toernooien in Nederlandse gemeenten, mede door deze twee initiatieven groeit de bekendheid van Panna Knock Out nationaal en internationaal snel. Vele bekende namen uit de straatvoetbal scene zoals Soufiane Touzani, Jeand Doest, Sean Garnier, Jack Downer, Kristoffer Liicht, Jermaine Vanenburg en Edward van Gils raken betrokken bij Panna Knock Out.
Wereldwijd
Panna Knock Out wordt zo populair dat wereldwijd verschillende communities ontstaan zoals Pannahouse, S3, Pannastreetz en Ghettofootball. Ook profclubs in binnen- en buitenland raken gecharmeerd van pannavoetbal. Sinds 2003 zijn er diverse Panna Knock Out toernooien georganiseerd bij onder anderen Ajax, AZ, Feyenoord, Arsenal, Liverpool, Celtic, Galatasaray en Real Madrid. Door een nauwe samenwerking met het Koninkrijk der Nederlanden en diverse ambassades zijn ook Panna Knock Out toernooien georganiseerd met én voor de communities in diverse continenten zoals in landen als Denemarken, Mexico, Brazilië, Qatar, Frankrijk, België, Tur