FRANK JOBARTEH: WE HOUDEN ALLEMAAL VAN ELKAAR OM WIE WE ZIJN EN LATEN PANNA SAMEN GROEIEN ALS EEN TEAM.

Frankie! Voor de straat scene heb je geen introductie meer nodig. Hoe zou jij jezelf omschrijven aan het groter publiek?

Ik ben Frank Jobarteh en elke keer wanneer ik op het veld sta, heb ik mijn eigen manier van voorstellen aan het publiek. Ik ben het type speler die een hele wedstrijd zou kunnen spelen door alleen maar te denken aan het maken van skills en dat is ook waar het publiek van houdt als ze mij zien spelen. Ik heb veel wedstrijden gezien waar de tegenstander alleen maar wilde scoren en dat kan het spel saai maken, niet dat er iets mis is met het scoren van goals, maar dat kan het spel saai maken, maar waar panna voor mij echt om draait, is de manier waarop je, je eigen skills uitdrukt aan het publiek.

Waarom ben je begonnen met straatvoetbal?

Ik ben op jonge leeftijd begonnen met normaal voetbal. Na verloop van tijd realiseerde ik me dat er veel dingen waren die me van het spelen afhielden, ik was degene die de bal altijd graag voor zichzelf hield en dat vonden mijn teamgenoten niet leuk.

Op een dag was ik thuis op mijn iPad YouTube aan het kijken en ik zag een video van Easy Man uit 2011. Toen ik hem zag spelen was ik zo onder indruk van zijn timing en balcontrole. Hij heeft me zo geïnspireerd dat ik stopte met spelen voor mijn voetbalteam. Ik ging elk dag naar buiten, legde de iPad op de grond en probeerde zijn skills te leren. Ik werd beter en beter en later zag ik een toernooi dat aangekondigd werd aangekondigd in Denemarken 2015 genaamd Style of play jam, waarbij Easy Man, Soufiane Bencok en Sean Garnier betrokken waren.

Ik vond het zo spannend en indrukwekkend om al deze spelers voor de eerste keer te ontmoeten. Dus ik speelde daar mijn eerste toernooi en ik verloor, maar het was nog steeds een geweldige ervaring. Nadat ik weg was, kwam Amin van Panna House naar me toe en me dat die me zag spelen en dat die me goed vond. Ik werd uitgenodigd om elke week naar de pannatraining te komen. Dat ben ik uiteindelijk gaan doen en nu speel ik al bijna 6 jaar in Panna House.

Wat betekend straatvoetbal voor jou?

 Het betekent alles voor mij, panna/straatvoetbal is datgene waar ik altijd blij van kan worden en het is niet alleen de sport dat het goed maakt, alle mensen die je om je heen hebt zijn als familie, we houden allemaal van elkaar om wie we zijn en we laten panna samengroeien als een team.

Wie is de grootste inspiratie in je leven?

Islam en mijn familie zijn mijn grootste inspiratie.

Hoe heb je de World Finals ervaren dit jaar?

Ik hou van de goede vibes overal, alle spelers waren on fire op het veld en het is altijd een eer om daarbij te horen.

Frank Jobarteh actie

 Was je blij met je prestaties tijdens de World Finals?

Ja dat was ik, het gaat altijd om mensen laten zien dat je houdt van wat je doet en ik denk dat ik dat deed door mijn skills met een glimlach te showen.

Wie denk jij dat de volgende wereldkampioen wordt?

 Op dit moment heb ik niet veel gespeeld, maar ik stem op mezelf, omdat ik geloofd dat ik kan winnen en het ook een droom is om een keer in mijn leven kampioen panna te worden.

Wat zijn je doelen in straatvoetbal voor de toekomst?

Mijn doelen voor de toekomst zijn om te kunnen leven van het spelen van panna.

Als je 2 spelers zou kunnen kiezen om een 3vs3-team te vormen. Wie zou je dan kiezen?

Ik zou Noah en Anas kiezen.

Nasser El Jackson opening

Panna Knock Out bij de WvE voetbalpromotiedagen!

Van 29 april tot en met 1 mei 2024 vinden de WvE voetbalpromotiedagen plaats op het terrein van voetbalvereniging Floreant in Boskoop. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan leuke voetbalspelletjes en attracties van Pannaknockout.

Pannakooi activatie bij de bekerfinale!

Afgelopen zondag stond er bij de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC wel een hele bijzondere attractie… de Pannakooi van Panna Knock Out